Vertsbyen Trondheim

Den gode blandingen av innovasjon, fjord og hav gjør Trondheim perfekt som vert for Nor-Fishing og Aqua Nor. Og den historiske havnebyen er så mye mer enn teknologi og sjø.

Vi oppfordrer alle til å benytte seg av byen i sin helhet – og lover at byen har et tilbud som passer akkurat deg.

Nedenfor skogkledde åser snirkler Nidelva seg gjennom Trondheim. På sin vei lager elva et naturlig skille mellom det kompakte sentrum og de grønne og historiske områdene rundt. Nidelva løper ut i den vakre Trondheimsfjorden – og vi følger elva fra utløpet i sjøen og opp gjennom byen.

Ved fjorden

Det første som møter oss ved enden av Nidelva, er det samme som møter titusenvis av turister hvert eneste år – Munkholmen (1). Det gamle klosteret, forsvarsanlegget og statsfengselet er i dag et museum og har blitt et yndet mål for både turister og byens befolkning. Her kan du nyte bedagelige timer på gresset, på stranden – eller få en historiespekket omvisning på øya. Tripps Båtservice har jevnlige avganger ut til Munkholmen fra Ravnkloa, byens sentrum for fiskehandel, og arrangerer også sightseeing fra Nidelva.

Der Nidelva møter fjorden finner vi Trondheims nyeste bydel – Brattøra. Havneområdet rommer Hurtigrutas anløp til Trondheim hvor nordgående og sørgående Hurtigrute møtes hver dag. Hvorfor ikke ta frokosten her?
Rett bortenfor er Clarion Hotel & Congress (2) – Nordens største konferansehotell, passende plassert rett ved Norges største innendørs badeanlegg – Pirbadet (3)Rockheim (4), er det nasjonale museet for populærmusikk i Norge og SINTEFs OCEAN (5) ligger like ved. Bydelen er fortsatt i rivende utvikling – og er bare en liten gåtur unna Skansen, Aqua Nors uteområde – tilrettelagt for utstilling av fartøy og andre flytende konstruksjoner.

Midtby’n

Midtbyen omtales som området «på innsiden av» elvas løp gjennom byen. Ved elvens sentrumsnære bredder finnes den populære trebebyggelsen på Bakklandet (6), full av nisjebutikker, trivelige kafeer med kortreist mat og drikke samt den populære sykkelheisen «Trampe», som gjør veien opp til historiske Kristiansten Festning (7) kortere og enklere.

En av Norges nasjonalhelligdommer ligger like ved Bakklandet. Den rundt tusen år gamle arkitekturperlen Nidarosdomen (8), Olav den helliges gravkirke, troner over Marinen (9) og Erkebispegården (10). Sistnevnte er hjemmet til Norges riksregalier; den norske kongekronen og ellers en omfattende samling av landets kulturskatter. Marinen er et populært friluftsområde og samme dag som Aqua Nor avsluttes i 2013, arrangeres musikkfestivalen Pstereo (9) her. I fjor deltok over 24 000 mennesker på pop – og rock-festivalen.

Kunnskapsbyen

Sørover fra Marinen finner vi studentenes Trondheim. Der ligger Studentersamfundet (11)SINTEF og NTNU (12). Her har kunnskap blitt delt, samlet på og forsket frem i generasjoner. Studentområdet slynger seg langs opphøyde åser hele veien opp til Trondheims fotballstadion; Lerkendal. Der er det storkamp mellom Rosenborg og Vålerenga 18. august, for de som tar en ekstra helg i byen etter messen.

Kunstbyen

Ved Marinen, Nidarosdomen og Studentersamfundet går Elgseterbrua direkte inn i midtbyen(13). Byens mange kjøpesentre og handlegater består av verdensdekkende kjeder og små nisjebutikker. Her er noe for enhver smak – og stil. I midtbyen finnes også gallerier og museer. Nordenfjeldske kunstindustrimuseumTrondheim KunstmuseumTrøndelag senter for SamtidskunstStiftsgården og Vitenskapsmuseet er eksempler på store og innholdsrike museer. Ellers har byen mindre nisjegallerier som Modern Art Gallery og Galleri Oluf.

Øya

Om vi fortsetter ferden oppover Nidelva kommer vi så til Øya, der Aqua Nor og Nor-Fishing arrangeres. Her, i Trondheim Spektrum – byens storstue, samles til daglig mange av Trondheims idrettslag seg i de mange hallene eller på tennisbanen eller friidrettsbanen utenfor.

Til og fra

Trondheim har et godt transporttilbud. Værnes Flyplass ligger 35 minutter øst for sentrum med bil eller Værnes Expressen og Flybussen, som går til og fra flyplassen hvert tiende minutt. Alternativt er det mulig å ta tog til Trondheim – Trondheim Sentralstasjon ligger like ovenfor Brattøra, og to minutter unna Trondheim sentrum. Trikken går fra sentrum og opp til Bymarka – byens busser går ved jevne mellomrom, både dag og natt.

Få oversikten

I tillegg kommer det etter hvert flere happenings og tilbud i forbindelse med Aqua Nor på våre hjemmesider. Last for øvrig ned «Trondheimsappen» (AndroidiOS) som gir deg oversikt over restauranter, uteliv, severdigheter, shopping, hoteller og mye annet.

Eksterne sider

Nor-Fishing

Postadresse:
Stiftelsen Nor-Fishing
Postboks 1251, Torgård
7462 Trondheim

Besøksadresse, administrasjon:
Stiftelsen Nor-Fishing
Pirsenteret, Havnegt. 9, Inngang 1
7010 Trondheim

Messeadresse:
Trondheim Spektrum
Klostergata 90
7030 Trondheim

Telefon:
+ 47 73 56 86 40
E-post:
post@nor-fishing.no

Her kan du se nettsidene til Aqua Nor

nyhetsbrev

Vi vil sende deg mest mulig relevant informasjon. Kryss ut en eller flere av boksene under slik at vi vet hvilken type informasjon vi skal sende deg.

=