august 12th, 2018 by Paul

Tar åretak for kreftsaken 

I fjor syklet Robin Halsebakk Norge på langs for å samle inn penger til kreftsaken. Med i følgebil var kompis og kollega Petter Gunnarstein. I år skal de sammen ro fra Trondheim til Ålesund for å sette søkelys på det gode formålet.

– Vi håper at vi kan samle inn minst like mye penger som i fjor og igjen samle en hel sjømatnæring for denne viktige saken. Vi har begge selv opplevd kreft i nære relasjoner og har lyst til å bidra med det vi kan. Samtidig ønsker vi å oppfordre alle deltakere på messen til å bidra til kreftsaken, forteller Halsebakk.

Det store eventyret blir også i år langs kysten. Denne gangen er sykkelen byttet ut med en spesialbygd færing og bobilen er byttet ut med følgebåt.

– For tiden trener vi for tiden for harde livet, med en dobbeltsculler på roklubben i Ålesund, sier Gunnarstein.

Harde etapper
På den siste dagen av Nor-Fishing, fredag 24. august, starter første etappe. Roturen er på hele 180 nautiske mil. Om alt går som planlagt, er Robin og Petter fremme i Ålesund fredag 31. august. Programmet for roturen er tøft. De lengste etappene på, 30 nautisk mil, regner de med at tar oppimot ti timer.

– Vi er forberedt på både blemmer i hendene og grov sjø, men vi satser på finvær. Planen er å nå tidsfristen og vi er sterke i troa på at vi skal komme oss til Ålesund på ni dager ved hjelp av muskelkraft.

Begge jobber selv i fiskerinæringa, hos transportfirmaet Sølvtrans. Roerne forteller at de til daglig sitter mye på kontor, men Petter var tidligere skipper på brønnbåt i 13 år. Kontorfingrene er imidlertid ikke det som bekymrer mest.

– Man skal ha en god ræv for å klare etapper på opptil 10 timer. Heldigvis har båten et lite drammeskap bakpå hekken til ankerdram – det kan være nødvendig å ha på turen, flirer roerne på klingende Ålesunds-dialekt.

Tradisjonsrik båt
Båten karene setter sjøbein i, er en tradisjonsrik Åfjordbåt. Båten er bygget for anledningen på Stadsbygd, av båtbygger Einar Borgjord og sønn i tilknytning til museet Kystens Arv. Seksringen er 21,5 fot lang og har tre par årer. Petter og Robin, skal på hver etappe ha med seg et par hjelpende hender.

– Vi har ikke fylt opp alle plassene til turen enda – så det er bare å melde seg på for dem som ønsker å bidra på årene.

Følgebåten som er med på turen har plass til 10 deltakere, også her er det mulig for bedrifter å være med på turen. Overskuddet som blir samlet inn, vil gå til kreftsaken.

– Blir det styggvær, setter vi vår lit til følgebåten. Vi håper at bedrifter vil være med i båten, slik at de kan følge oss et stykke på turen.

– Det vil også være mulig å følge roturen på Facebook siden «Sølvtrans AS» og vi kommer til å legge ut en del på Instagram på henholdsvis @robhals og @solvtrans

Celebert besøk
Gudmor til båten er generalsekretær i kreftforeningen, Anne Lise Ryel. Samferdselsminister, Ketil Solvik Olsen, vil også være tilstede under dåp og avgang fra Ila i Trondheim.

  • Ketil skal si noen ord. Han var med og syklet med oss i fjor. Som samferdselsminister er han jo tross alt ansvarlig for at vi overlever, flirer hardhausene.

Etappene på ferden:

Torsdag 23/8 – 18            Dåp av Ronja «TBN» på lekter i Ila i Trondheim.
Fredag    24/8 – 18           Trondheim – Brekstad (26,5 NM)
Lørdag    25/8 – 18           Brekstad – Sandstad (19 NM)
Søndag   26/8 – 18           Sandstad – Edøy (30 NM)
Mandag 27/8 – 18           Edøy – Kristiansund (19 NM)
Tirsdag   28/8 – 18           Kristiansund – Bud (30 NM)
Onsdag 29/8 – 18             Bud – Molde (18 NM)
Torsdag 30/8 – 18            Molde – Brattvåg (22 NM)
Fredag  31/8 – 18             Brattvåg – Ålesund (15NM)

Alt overskudd fra turen vil gå til kreftforeningen!

Roerne oppfordrer alle sjømatrelaterte bedrifter til å være kreative med å hjelpe dem å lage årets store happening. Ønsker du/dere å bidra, så kan dette gjøres på Vipps nr: 22 77 og merkes «Robin og Bobilkongen.»

Ta kontakt med: Robin Halsebakk: 40 49 05 37 / Petter Gunnarstein: 95 25 33 69 om noen ønsker å ta noen åretak sammen med oss.

Sponsorer av robåten er:
Bunker Oil AS, Havyard ASA, MMC First Process AS, Nordea AS, Aas Mekaniske AS, Thommessen AS, Maritim Motor AS, Vegsund Slip AS og Stranda Prolog AS.

Nor-Fishing

Messeadresse:
Trondheim Spektrum
Klostergata 90
7030 Trondheim

Postadresse:
Stiftelsen Nor-Fishing
Postboks 1251, Torgård
7462 Trondheim

Besøksadresse, administrasjon:
Stiftelsen Nor-Fishing
Pirsenteret, Havnegt. 9, Inngang 1
7010 Trondheim
Telefon:
+ 47 73 56 86 40
E-post:
post@nor-fishing.no

Her kan du se nettsidene til Aqua Nor

nyhetsbrev

Vi vil sende deg mest mulig relevant informasjon. Kryss ut en eller flere av boksene under slik at vi vet hvilken type informasjon vi skal sende deg.

=