Program Nor-Fishing 2018 – oppdateres jevnlig

TIDSPUNKTSøNDAG 19. AUGUST 2018
09:00 - 10:00PROGRAMVi oppdaterer programmet med opplysninger om seminarer, mini-konferanser, presentasjoner og foredrag løpende. Hvis du har informasjon som du vil ha med i programmet, så ta kontakt med:
Erik Hempel
[email protected]
Sted : -
TIDSPUNKTMANDAG 20. AUGUST 2018
08:00 - 18:30Båttur til oppdretts- og fiskeriindustrien på TrøndelagskystenNok en gang har Innovasjon Norge, i samarbeid med Stiftelsen Nor-Fishing og industrien i Trøndelag, gleden av å invitere besøkende til Nor-Fishing på en båttur langs Trøndelagskysten.
Med støtte fra industrien er vi i stand til å tilby denne turen gratis til et begrenset antall deltagere.
Turen vil inkludere besøk til Ocean Farm, en pilot-installasjon basert på teknologi fra offshoreindustrien; Innomar, - Salmars moderne foredlingsanlegg for slakting og pakking av laks; Hitramat og Delikatesse som produserer konsumvarer av skalldyr (først og fremst krabbe); og til slutt Aqualines nye produksjonsanlegg for laksemerder på Sandstad.
Lunsj vil bli servert på Hitramat og Delikatesse.
Begrenset antall deltagere.Turen er gratis.
Påmelding via e-post til: Tom-Ivar Bern, e-post: [email protected]
Sted : Trondheim Havn/Trondheim Harbour
TIDSPUNKTTIRSDAG 21. AUGUST 2018
09:00 - 10:00PressebriefingKort pressebriefing med gjennomgang av VIP turen som finner sted etter den offisielle åpningen, og valg av "photo spots" for pressen.

NB: Pressen MÅ være akkreditert for å få adgang til åpningen. Fristen for akkrediteriung utløper søndag 19. august kl. 16:00.

Kontaktperson: Erik Hempel, tlf 9084 1124
E-post: [email protected]
Sted : Pressesenteret på stadion 2. etg/The Press Centre at the Stadium 2nd floor
10:30 - 12:00Offisiell åpning av Nor-Fishing 2018Viktig: publikum bes innta sine plasser senest kl. 10:15

Program:
- Velkommen til Nor-Fishing 2018, ved styreleder i Stiftelsen Nor-Fishing, Liv Holmefjord
- Velkommen til Trondheim, ved ordfører Rita Ottervik
- Offisiell åpning av Nor-Fishing 2018, ved H.K.H. Kronprins Haakon
- Tale, ved Assistant Director-General Árni Mathiesen, The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)
- Tale, ved fiskeriminister Harald Tom Nesvik
- Utdeling av Stiftelsen Nor-Fishings Innovasjonspris 2018, ved fiskeriminister Harald Tom Nesvik

Pressen bes bruke bare anviste "foto spots".
Sted : Konferanseteltet/The Conference Tent
11:30 - 11:50Offisiell åpniong av fylkesstanden "Treffpunkt Trøndelag"Artisten Charlotte Audestad underholder.
Taler ved politisk ledelse i Trøndelag fylkescommune.
Mingling, forfriskninger og fingermat med trøndersk sjømat serveres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke.
Sted : Stand F-524
12:00 - 12:30Fiskesuppe serveres på Fiskeridirektoratets standSted : Stand T-162A
12:00 - 12:30Offisiell opning av Møre & Romsdal fylkesstandProgram:
- Velkomen ved ordstyrar Øyvind Michael Olsen
- Regjeringa skal rapportere til Stortinget om framdrifta for berekraftsmåla. Kva har vi fått til? Ved Stortingsrepresentant Steinar Reiten
- Kommunane Haram, Sandøy, Skodje, Ørskog og Ålesund skal danne ny kommune saman. Kommunen skal heite Ålesund kommune. Korleis skal nye Ålesund kommune ta spranget frå globale mål til lokal handling? Ved Astrid Eidsvik, rådmann i nye Ålesund kommune
- Overfiske, forureining og øydeleggingar av viktige leveområder truer verdas havområder. Korløeis sørger den norske fiskerinæringa for å forvalte havområda på ein god måte? Ved Solveig Strand, dagleg leiar i Strand Fiskeriselskap
- Opning av fellesstanden til Møre og Romsdal 2018 ved fylkesordførar Jon Aasen (Ap).
Sted : Stand T-116
12:30 - 13:00Klippfiskakademiet presenterer vekemenyenKlippfiskakademiet presenterer dagens smaksprøver og vekemenyen på fellesstanden til Møre og Romsdal.
Opent for alle.

Meny:
- Potet og purrelauksuppe med røykt kveite frå Averøya og tangolje
- Kvalbiff frå Myklebust med bearnaise og brent lauk
- Spekepølse av kval frå Myklebust med ostekrem, med ost frå Skarbø ysteri
- Confitert klippfisk frå J&J Dybvik på Fiskarstranda med sylta gulrot, ramslauk og buljong
- Krabbewrap - krabbe frå lokale fiskarar i potetlefse og majones med brent pepar og eple
- Makrell og syrlig salat med ingefær
- Hurtigsylta sjøfrosen hyse frå Geir 2 med tang og fennikel
Sted : Stand T-116
13:00 - 13:45Seminar: "Verdens beste" - er det godt nok?Om bærekraftig utvikling i fiskeriene.
Arrangert av Nofima

Program:
- Hva menes med bærekraftig sjømat? Ved Bent Dreyer, forskningssjef
- Utsikt til mer gevinst fra frossen fisk, ved Svein Kristian Stormo, forsker
- Hvordan dokumentere sosial bærekraft? Ved Bjørg Helen Nøstvold, forsker
- Få bukt med kriminaliteten, ved Patrick Berg Sørdahl, forsker
- Ingen grunn til å hvile på laurbærene. Ved Magnar Pedersen, divisjonsdirektør

Kontaktperson: Lidunn Mosaker Boge, e-post: [email protected], telf.: 4806 8202
Sted : Konferanseteltet på Festplassen/The Conference Tent at the main entrance
14:30 - 15:15Miniseminar på ForskningstorgetForskningstorget - Forskning og innovasjon er et samarbeid mellom Havforskningsinstituttet, Nofima, Sintef/NTNU, UiT Norges arktiske universitet, FHF, Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

- Velkommen til Forskningstorget ved Fiskeriminister Harald Tom Nesvik

Tema: Fangst- og fartøyteknologi
Ordsstyrer: Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond v/Rita Naustvik Maråk

Program:

- Levér levende hyse! Ved Sjurdur Joensen, Nofima
- Kunstig agn og fangstkontroll i snurrevad, ved Rita Naustvik Maråk, FHF
- Bruk av lys i fisketeiner, ved Odd-Børre Humborstad, Havforskningsinstituttet
- TRAWL 2.0 - en ny start for trålnæringen, ved Arne Flø, Stø Technology AS
- Anvendelse av smarte teknologier i fiskeri, ved Manu Sistiaga, Sintef Ocean
- Siste fossile fiskebåt bygget på Selfa Arctic - Nå er det hybrid som gjelder, ved Erik Lanssen, Selfa Arctic AS
- Nasjonal satsing for å optimalisere fangstmetodikk i det nordlige rekefisket, ved Roger B. Larsen, UiT - Norges arktiske universitet
- Spørsmål og diskusjon

Kontaktperson: Maja Bævre-Jensen, e-post: [email protected], telf.: 9956 2251
Sted : Forskningstorget, Stand T-153 B
15:00 - 15:30Fiskeriminister Harald Tom Nesvik besøker Møre & Romsdal standSted : Stand T-116
15:00 - 15:30Fiskesuppe serves på Fiskeridirektoratets standSted : Stand T-162A
19:30 - 23:30En festaften i TrondheimNor-Fishing har gleden av å invitere til festaften på messens åpningskveld, tirsdag 21. august kl. 19.30 på Scandic Nidelven Hotel.
Scandic Nidelven sitt prisbelønnede hotellkjøkken serverer oss en førsteklasses sjømatbuffet bestående av østers, hummer, sjøkreps, sushi og mange andre deilige matretter med havets råvarer i fokus. Kvelden krydres for øvrig med underholdning.
Kun 120 billetter legges ut for salg - så her gjelder det å være tidlig ute. Pris pr. kuvert er kr 1595,-.
Vi inviterer internasjonale delegasjoner, norske bransjefolk og alle utstillere til festmiddagen som vi vet blir en god arena for nettverksbygging.
Velkommen!
Sted : Scandic Nidelven Hotel
TIDSPUNKTONSDAG 22. AUGUST 2018
10:00 - 13:00Seminar: Internasjonal finansiering av fiskerierArrangert av FNs Matvareorganisasjon (FAO) og Stiftelsen Nor-Fishing.

Program:
10:00 Welcome, by Erik Hempel, The Nor-Fishing Foundation
10:05 Introduction to the Blue Economy, challenges in resource mobilization and instruments available. By Arni Mathiesen, Assistant Director General, Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)
10.25 Fish for development: Lessons learned from financing fisheries development projects, by Senior Adviser Hans Peter Melby, Norad
10:40 Financing development: The Sustainable Development Goals compliance to leverage investments the linkages with de-risking initiatives like the External Investment Plan of the EU. By Roberto Ridolfi, Director of Sustainable Growth and Developlment at DG DevCo (EU) (currently seconded to FAO as Special Advisor, Strategy and Financing Development)
10:55 Credit insurance to improve working capital and avoid loss. By Steffen Skaar, Marketing Manager, GIEK Kredittforsikring
11:10 Developing the Norwegian fishing fleet. By Senior Advisor Petter Bunes, Innovation Norway, Ålesund
11:25 Challenges of the blue economy financing in Africa. By Blessing Mapfumo, Fisheries Analyst
11:40 The stock market as a source of fisheries finance. By Senior Vice President Lars Jacob Braarud, the Oslo Stock Exchange
11:55 Financing investments in fisheries and aquaculture in Norway and abroad. By Atle Bjørkheim on behalf of GIEK and Export Credit Norway.
12:10 Questions
12:30 Summing up

Seminaret holdes på engelsk.

Kontaktperson: Erik Hempel, tlf. 9084 1124,
e-post: [email protected]
Sted : On board M/S Sunnhordland at Skansen, in the aft lounge
10:00 - 11:00Produserer eller eksporterer du fisk til land utenfor EU/EØS?Kom på møte med Mattilsynet og få med deg siste nytt!
Mattilsynet holder åpent møte for produsenter og eksportører som handler med fisk til land utenfor EU/EØS. Møtet holdes på norsk og det er ingen påmelding.

Program:
- Eksportprosjektet
- Brasil - godkjenning av produsenter
- Krav til parasittkontroll i klippfisk og annen sjømat

Kontaktperson: Helen Christiansen, tel. 4506 6009, e-post: [email protected]
Sted : Klubbhuset, 1. etg, på Stadion/Stadion st floor.
10:30 - 11:00Miniseminar på ForskningstorgetForskningstorget - Forskning og innovasjon er et samarbeid mellom Havforskningsinstituttet, Nofima, Sintef/NTNU, UiT Norges arktiske universitet, FHF, Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Tema: Bestandsovervåking

Ordstyrer: Havforskningsinstituttet ved Geir Huse

Program:
- Velkommen
- Bruk av big data (Data Bio), ved Per Gunnar Auran, Sintef Ocean
- MiljøDNA, verktøyet til neste-generasjons bestandsovervåking? Ved Kim Præbel, UiT - Norges arktiske universitet
- Hvordan står det til med bestandene våre, ved Geir Huse, Havforskningsinstituttet
- CRISP - senter for miljøvennlig fangst, ved Aud Vold, Havforskningsinstituttet
- Struktur og sånn: hva betyr det for industri og samfunn? ved Audun Iversen, Nofima
- Spørsmål og diskusjon

Kontaktperson: Maja Bævre-Jensen, e-post: [email protected], telf.: 9956 2251
Sted : Forskningstorget, Stand T-153 B
11:30 - 13:30Lunsjseminar: Fremtidens båtteknologiArrangert av Fiskeribladet.

Har du planer om å bygge ny fiskebåt? Eller vil du vite hva de tenker de som skal bygge ny båt? I Trondheim kan du få denne kunnskapen når Fiskeribladet lar to redere, én verftsdirektør og en skipstegner fortelle deg om sine prosjekter under årets lunsjseminar. Etter presentasjonene blir det sofadiskusjon der du får mulighet til å stille de spørsmålene du lurer på.

Foredragsholdere:
- Jacob Heløy, fisker/båtbygger
- Børge Arvesen, reder, Nordsild Havfiske AS
- Geir Larsen, Adm. dir., Vard Aukra
- Egil Sandvik, Styreleder/skipsdesigner, Salt Ship Design AS

Etter presentasjonene vil det bli en sofadiskusjon ledet av Camilla Aadland i Tekfisk, der du får mulighet til å stille de spørsmålene du lurer på.

NB: Begrenset plass.

Kontaktperson og påmelding: Maria Myrhaug, [email protected]
Sted : Radisson Blu Royal Garden Hotel, Trondheim
12:00 - 12:30Utdeling av Fiskeridirektoratets MiljøprisPrisen blir delt ut av Fiskeridirektør Liv Holmefjord.Sted : Stand T-162
12:00 - 12:30ShipMed feirar kundaneShipMed markerer og feirar alle gjennomførte og komande leveransar til fiskerinæringagjennom 2018.
Servering av lett fingermat, kake og godt drikke.
Sted : Stand T-116
12:00 - 13:00Mini-seminar: Sikkerhet og livsstilDeltakerne på Troms Fellestand inviterer til et faglig arrangement med følgende innlegg:

- Hvorfor omega-3 fettsyrer og andre sjømatprodukter beskytter deg mot utvikling av sykdommer, ved Bjarne Østerud.

- Sikkerhetsforhold på mindre fartøy i den norske fiskeflåten, ved Halvard L. Aasjord
Sted : Stand F-539
12:30 - 14:30Norges Sildesalgslags miniseminarProgramme:

1. Får fiskerene nok betalt for fisken? Garanterer auksjonen den rette pris til fisker - og rett kostnad for kjøper? Om Sildelagets auksjon og omsetningsformer. Ved Petter Geir Smådal, Smaragd AS, og Geir Sogn-Grundvåg, forsker ved Nofima.

2. Makrell- og sildepriser til høsten? Og hva med vinterens kolmulepriser?. Ved Paul Oma, adm. dir. Norges Sildesalgslag.

3. Vi eksporterer det meste av fisken vår - hvor viktig er markedsføring? Ved Arne Hjeltnes, norsk næringslivsmann, TV-personlighet og forfatter.

Arrangementet er åpent for alle, serving av suppe og lett sjømat.

Kontaktperson: Roar Bjånesøy, e-post: [email protected]
Sted : Konferanseteltet/The Conference Tent
13:00 - 15:00eCatch -elektronisk fangstdagbok gir nye muligheterArrangert av Dualog AS

Dualog inviterer til et seminar der vi tar for oss vår elektroniske fangstdagbok eCatch og de mulighetene den gir, blant annet informasjonsdeling mellom fiskefartøy og fiskeindustri. Er du skipper eller produsent på land er du hjertelig velkommen med dine innspill til hvordan vi kan utvikle verdiskapende tjenester for din bransje.

Kontaktperson: Jeanette Veibakken, e-post: [email protected], tlf. 9933 0557
Sted : Stadion, 2. etg/The stadium, 2nd floor
13:00 - 13:45Miniseminar på ForskningstorgetForskningstorget - Forskning og innovasjon er et samarbeid mellom Havforskningsinstituttet, Nofima, Sintef/NTNU, UiT Norges arktiske universitet, FHF, Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Tema: Havmiljø

Ordstyrer: Universitetet i Tromsø ved Terje Martinussen

Program:
- Velkommen
- Plast i havet, ved Bjørn Einar Grøsvik, Havforskningsinstituttet
- "Marine Recycling Network", ved Erlend Standal, SALT
- Har satelittfjernmåling relevans innenfor havnæringene? Ved Torbjørn Eltoft, UiT - Norges arktiske universitet
- Go Jelly - maneter mot mikroplast, ved Matias Einer Rekstad, NTNU
- Spørsmål og diskusjon

Kontaktperson: Maja Bævre-Jensen, e-post: [email protected], telf.: 9956 2251
Sted : Forskningstorget, Stand T-153 B
14:00 - 16:30Hvitfiskseminaret 2018Nordea Bank og Norges Sjømatråd har gleden av å invitere til sitt tradisjonsrike hvitfiskseminar under Nor-Fishing 2018

Program:
- Velkommen, ved Louise Haahjem, Leder sjømat, Nordea Bank AB
- Rammebetingelser for en framtidsrettet norsk fiskeindustri, ved Fiskeriminister Harald Tom Nesvik
- Førsteleddet som tilrettelegger for resten av verdikjeden, ved Webjørn Barstad, konserndirektør hvitfisk, Lerøy Seafood Group ASA
- Bygge konkurransefordeler gjennom bredt sortiment, ved Bjørn Wiggen, Partner, Kverva
- From trust to truth: leveraging blockchain to ensure product traceability for consumers, by Emmanuel Delerm, blockchain program director, Carrefour, France
- The implications and opportunities for the fish category arising from rapidly changing consumption and purchasing trends, ved Dan Aherne, CEO, New England Seafood
- Hvordan overgå kundenes forventninger i framtidens sjømatmarked, ved Geir Inge Stokke, administrerende direktør, COOP
- Takk for i dag, ved Renate Larsen, administrerende direktør, Norges Sjømatråd

NB: Dette seminaret blir holdt på norsk.

Kontaktperson: Ørjan Olsen, telf. 9188 1137,
E-post: [email protected]

Ingen påmelding nødvendig.
Sted : Scandic Nidelven Hotel, Havnegata 1 - 4, 7010 Trondheim
15:00 - 15:40Miniseminar på ForskningstorgetForskningstorget - Forskning og innovasjon er et samarbeid mellom Havforskningsinstituttet, Nofima, Sintef/NTNU, UiT Norges arktiske universitet, FHF, Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Tema: Bærekraft

Ordstyrer: Forskningsrådet ved Christian Wexels Riser

Program:
- Velkommen
- Etisk fangst og velferd, ved Svein Helge Gjøsund, Sintef Ocean
- Bærekraftig fiskerisamarbeid mellom Norge og Russland, ved Irene Dahl, UiT - Norges arktiske universitet
- Næringens mesopelagiske satsing i et bærekraftig perspektiv, ved Leif Grimsmo, SINTEF Ocean
- Nye arter fra havet - kan de bli en del av matfatet vårt? Ved Marian Kjellevold, Havforskningsinstituttet
- Kartlegging av mengder og årsaker til matsvinn i sjømatnæringen, ved Ana Carvajal, Sintef Ocean
- Spørsmål og diskusjon

Kontaktperson: Maja Bævre-Jensen, e-post: [email protected], telf.: 9956 2251
Sted : Forskningstorget, Stand T-153 B
15:00 - 15:30Servering av Fiskeridirektoratets fiskesuppeSted : Stand T-162A
15:00 - 16:00Region Ålesund inviterer til nettverkstreff på fellesstandenAlle er velkomne til nettverkstreff på Møre og Romsdal sin fellesstand. Møt glade møringar, nyt tonar frå Amanda Tennfjord og smak på fantastisk mat frå KLippfiskakademiet. Sted : Stand T-116
17:00 - 19:00Internasjonale markedsmuligheterInnovasjon Norge inviterer utstillere på Nor-Fishing til å treffe Innovasjon Norges medarbeidere fra en rekke land.

Program:
17:00 Meet and greet, serving of finger foods and drinks
17:15 Welcome by Vigdis Harsvik, Director, Innovation Norway Trøndelag
17:20 The Explorer - Norway's new tool for international positioning
17:35 Presentation of opportunities in foreign markets.
Innovasjon Norges representanter gir en kort introduksjon av nyheter og muligheter i følgende markeder: USA, Vietnam, Brasil, Russland, Indonesia, Kina og Canada.

18:15 Mingling og møter med Innovasjon Norges representanter.

Kontaktperson: Tom-Ivar Bern, e-post: [email protected]

NB: dette møtet blir holdt på engelsk.
Sted : Konferanseteltet/The Conference Tent
19:00 - 22:00TrøndelagskveldenTrøndelag Fylkeskommune og Oi! Trøndersk Mat og Drikke ønsker velkommen til den sedvanlige Trøndelagskvelden.
God og uformell stemning med underholdning og det ypperste av trønderske råvarer på byens beste buffet.
Påmelding: https://oi.hoopla.no/sales/3073328219
Sted : Scandic Nidelven Hotel
19:30 - 23:00PressemiddagStiftelsen Nor-Fishing inviterer akkrediterte presserepresentanter til middag.

Påmelding på Pressesenteret innen tirsdag den 21. august kl. 17:00
Sted : Klubbselskapet Harmonien, Sverresgt. 4, Trondheim
TIDSPUNKTTORSDAG 23. AUGUST 2018
10:00 - 12:00Miniseminar: Nordmøre - midt i muligheteneKristiansund og Nordmøre Næringsforum og Kristiansund kommune inviterer til miniseminar. Hensikten med seminaret er å få frem regionen og mulighetene som ligger her for aktører eller potensielle aktører.

Program:
- Sjømatnæringen i vår region
Svein Ove Haugland, adm. direktør Norges Råfisklag og
Jan Erik Strøm, regiondirektør Norges Råfisklag

- Havområdene våre er 6 ganger større enn landarealet
– hvordan skape verdier?
Roger Osen, ordfører Smøla kommune

Regionen har areal – hvor går veien videre?
Arne Ingebrigtsen, rådmann Kristiansund kommune

- Knutepunkt for service og etablering
Ture Haugen, markedssjef Vestbase AS

- Strategi for havnæringer
Nils Erik Pettersen, styreleder Ocean Network

Påmelding via våre nettsider, eller til Monika Eeg, e-post: [email protected], tlf. 915 98 917
Sted : Møterom på Stadion, 2. etg/ Meeting room Club House at the stadium, 2nd floor
10:30 - 11:00Miniseminar på ForskningstorgetForskningstorget - Forskning og innovasjon er et samarbeid mellom Havforskningsinstituttet, Nofima, Sintef/NTNU, UiT Norges arktiske universitet, FHF, Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Tema: Bioøkonomi

Ordstyrer: Sintef, ved Ana Carvajal

Program:
- Velkommen
- Restråstoff fra sjømatnæringen, ved Ragnhild Dragøy Whitaker, Nofima
- Kan ny kunnskap om arktisk marint materiale nyttes til å avhjelpe antibiotika resistens? Ved Klara Stensvåg, UiT - Norges arktiske universitet
- MarOmega3 - økt verdiskapning fra makrellråstoff. Ved Alexander K. Rønnevik, Pelagia
- Rekeskall mot høyt blodtrykk, FoU og kommersialisering, ved Jaran Rauø, Marealis Innovation AS
- Spørsmål og diskusjon

Kontaktperson: Maja Bævre-Jensen, e-post: [email protected], telf.: 9956 2251
Sted : Forskningstorget, Stand T-153 B
12:00 - 14:00Future prospects: Bærekraftige fiskerierArrangert av SINTEF Ocean

Program:
12:00 - 12:10 Velkommen, ved Vegar Johansen
12:10 - 12:25 Verdiskapningen øker! Ved Ulf Winther

Nye innovasjoner i fiskerier:
12:25 - 12:35 Presisjonsfiskeri, ved Manu Sistiaga
12:35 - 12:45 Fiskerier sett med nye øyne - Otofia, ved Jens Thielemann/Karl Henrik Haugholt
12:45 - 12:55 Stordata og beslutningsstøtte i fiskeri, ved Lars Kyllingstad
12:55 - 13:05 Robotisering i fiskeri, ved Martin von Heimburg

Bærekraftig økt utbytte av havets ressurser:
13:10 - 13:20 Rent hav, ved Mimmi Throne-Holst
13:20 - 13:30 Kan havmodeller bidra til økt bærekraft? Ved Ingrid Ellingsen
13:30 - 13:40 Tarehøstingsfartøy 2020, ved Brage Mo
13:40 - 13:50 Ny metoder og nye arter for økt utnyttelse av bioressurser, ved Rasa Slizyte
13:50 - 14:00 Heads up - fiskeproteiner til humant konsum, ved Jannicke Remme

Kontaktperson: Marianne Fon, tlf. 9242 8733, e-post: [email protected]
Sted : Konferanseteltet ved hovedinngangen/Conference tent at the main entrance
12:00 - 12:30Fiskesuppe serveres på Fiskeridirektoratets standSted : Stand T-162A
12:00 - 13:00Marin pitchMogelegheit for utstilarar og andre marine verksemder frå fylket til å presentere ei nyheit frå scena på fellesstanden. Maksimalt 10 minuttar presentasjon pr. verksemd.
Meld interesse til [email protected]
Sted : Stand T-116
12:00 - 12:30Fiskesuppe serveres på Fiskeridirektoratets standSted : Stand T-162A
13:00 - 13:40Miniseminar på ForskningstorgetForskningstorget - Forskning og innovasjon er et samarbeid mellom Havforskningsinstituttet, Nofima, Sintef/NTNU, UiT Norges arktiske universitet, FHF, Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Tema: Foredlingsteknologi

Ordstyrer: Nofima, ved Heidi Nilsen

Program:
- Velkommen
- RID pumpe - skånsom transport av fisk, ved Petter Fauske, First Process
- Robot på filetlinja, ved Silje Kristoffersen, Nofima
- Lærende roboter, ved Jonatan Dyrstad, Sintef Ocean
- Korleis effektivisere og utvikle maskiner og teknologi for kvitfiskindustrien? "Folla" Sløye og kappemaskin for landanlegg, ved Marius Strømmen, Havfront AS
- Automatisk størrelses- og artsseleksjon av hvitfisk, ved Erik Westre, Optimar
- Spørsmål og diskusjon

Kontaktperson: Maja Bævre-Jensen, e-post: [email protected], telf.: 9956 2251
Sted : Forskningstorget, Stand T-153 B
15:00 - 15:30Utdeling av prisen for Beste StandSiden Nor-Fishing 2012 har vi delt ut en pris for Beste Stand. Så også i år.

Kriteriene for prisen ble etablert i 2012, og de er relativt enkle, men vi håper relevante:
• Er standen iøyenfallende? Det bør være en stand som blir lagt merke til av de besøkende.
• Får standen besøkende til å stoppe opp og studere den nærmere? Stiller de besøkende spørsmål eller prater de med personalet på standen?
• Gir standen klar og relevant informasjon om de produkter eller tjenester den stiller ut?
Sted : Vrimlehallen/The main entrance hall
15:00 - 15:30Fiskesuppe serveres på Fiskeridirektoratets standSted : Stand T-162A
15:00 - 15:30Miniseminar på ForskningstorgetForskningstorget - Forskning og innovasjon er et samarbeid mellom Havforskningsinstituttet, Nofima, Sintef/NTNU, UiT Norges arktiske universitet, FHF, Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Tema: Sjømat - Marked og kvalitet

Ordstyrer: Innovasjon Norge ved Vigdis Harsvik

Program:
- Velkommen
- Overvåking av miljøgifter i villfisk - med kveite i søkelyset, ved Bente Nilsen, Havforskningsinstituttet
- ProHealth - sunn diett for et sunt liv, ved Turid Rustad, NTNU
- Marked for levendelagret torsk i Spania, ved Geir Sogn-Grundvåg, Nofima
- Kan foto forbedre makrellauksjon? ved Geir Sogn-Grundvåg, Nofima
- "Fra råstoffleverandør til markedsrettet produktutvikler", ved Rune Stokvold, Tørrfisk fra Lofoten
- Spørsmål og diskusjon

Kontaktperson: Maja Bævre-Jensen, e-post: [email protected], telf.: 9956 2251
Sted : Forskningstorget, Stand T-153 B
15:00 - 18:00Seminar: #Digitalharvesting #Meaningfulinsights @Nor-Fishing 2018Big data, small data and fish data - could an autonomous boat replace your captain?

Arrangert av Doxacom.

Det er en glede å invitere til et kort og matnyttig seminar under Nor-Fishing 2018. Her vil du få møte noen av de viktigste aktørene i fiskerinæringen og høre hva de mener om big data, small data og fish data.

Selvgående systemer som er i stand til å innhente data, resonnere og løse utfordringer uten direkte inngrep fra mennesker vil være sentrale for fremtidig utnyttelse og utforsking av havområdene. Kan fiskeleting, fangst og prosessering av fisk i nær fremtid bli autonomt, eller vil fiskeri og havbruk fortsatt være noenlunde menneskestyrt og tradisjonelt de neste tiårene?

Begrepene ”big data” handler om maskiner og ”small data” om mennesker. Big data handler om å finne sammenhenger, mens small data handler om å finne årsaker, og å gi meningsfull innsikt.

Bli med på diskusjonen!

Program:
- TRAWL 2.0 - En konseptuell og teklnologisk restart av trålnæringa, ved Arne Flø, Stø Technology

- Sailbuoy, unmanned surface vessel - Autonom farkost for fiskeleting og innhenting av big data for kartlegging av bestander, ved Olav Rune Godø, Christian Michelsen Research

- Hvordan kan Aker Biomarine gjøre seg nytte av Sailbuoy under krillfiske i Antarktis? Ved Frank Grebstad, SVP Vessel Operations, Aker Biomarine

- Hva genereres av data fra fabrikk, ekkolodd, posisjon etc., hvilke begrensninger har slike data, og hvordan kan man nyttiggjøre seg denne informasjonen? Ved Ola Inge Grønnevet, COO, Halstensen Granit

- Hvordan kontrollere den perfekte temperatur fra fisken hales ombord til den ligger på matfatet? Ved Martin Schjølberg, adm. dir. Kuldeteknisk

- Fra en investors perspektiv - Hvordan kan vi skape verdi og avkastning gjennom å bygge teknologiske og konkurransedyktige norske virksomheter? Ved Ola Kvalheim i FSN Capital, Eier av Mørenot

- Hvordan kan morgendagens teknologiske løsninger bidra til å effektivisere fiskeri og havbruk? Ved Jan Eskil Hollen, CEO, Mørenot Aquaculture og Ole-Kristian Flaaen, CEO Mørenot Fishery

- Optimar Commander - Et digitalt økosystem; Complete overview and clever decisions, ved Peder Stette, EVP & CTO, Optimar

Påmelding: epost til [email protected] (begrenset antall plasser)
Sted : Prinsen Kinosenter, Nova sal 9, Prinsens gate 2B, Trondheim
18:00 - 19:00Mingling på SolsidenI anledning Nor-Fishing har YoungFishtradisjonen tro å invitere til mingling på Solsiden!
Vi sponser litt fingermat, så ordner dere drikke selv.
Vel møtt!
Sted : Søstrene Karlsen Restaurant
TIDSPUNKTFREDAG 24. AUGUST 2018
10:00 - 15:00Studentdagen: Brobygging mellom studenter og næringenHavbruksnæringen har behov for å tiltrekke seg de beste hodene for å kunne utvikle seg videre. Nå kan du og din bedrift melde deg på årets studentdag og bli bedre kjent med studentene.
Under årets studentdag, vil det i tillegg til messebesøk, blant annet arrangeres workshop mellom bedrifter og studenter, foredrag, frokost på møteplassen og mingling under happy-hour.
Studentdagen er gratis og påmeldingsskjemaet for både studenter og bedrifter er nå åpent.
Kunnskapsbro
Studentdagen arrangeres hvert år og tidligere har selskaper ansatt studenter de har møtt på stundentdagen.
På tvers av studieretninger
Noen av de mest aktuelle problemstillingene i næringen, er for tiden knyttet til digitalisering, automatisering og nye krav til bærekraftig utvikling. Dette er problemstillinger som kan angripes av studenter fra alle studieretninger.
Foreløpig program på studentdagen:
10:00 – Registrering
10:30 - Student seminar. Konferansier: Øyvind Haram (Sjømat Norge)
- Derfor bør du velge sjømatsektoren! Ved Therese Tande (Norsk Fiskerinæring)
- Studentsamarbeid - erfaringer fra bedrifter. Ved Manu Sistiaga (SINTEF Ocean) og Anbdreas Quale Lavik (Seaweed Energy Solutions)
- Erfaringer fra studentene, ved Kaja Fjærtoft, Wenpeng Wang og Weizhi Wang.
- Lansering av "NTNU Bridge Oceans"
11:30 - Lunsj på messeområdet.
- Besøk til Forskningstorget, utvalgte stands og messa forøvrig.
- 15:00 Happy Hour
Gratis adgang.

Kontaktperson: Alexandra Neyts, telf. 918 97 573,
E-post: [email protected]
Sted : Konferanseteltet på Festplassen/Conference tent near the main entrance
Sted : Konferanseteltet/The Conference Tent
12:00 - 12:30Fiskesuppe serveres på Fiskeridirektoratets standSted : Stand T-162A

Stiftelsen Nor-Fishing

Klostergata 90 7030 Trondheim, Norway
Telefon:
+ 47 73 56 86 40
E-post:
mailbox@nor-fishing.no

Her kan du se nettsidene til Aqua Nor

nyhetsbrev

Vi vil bare sende deg mest mulig relevant informasjon. Kryss ut en eller flere av boksene under slik at vi vet hvilken type informasjon vi skal sende deg.