juni 24th, 2016 by Paul

I fjor ble studenter ansatt – nå blir Studentdagen gjentatt

Nor-Fishing er fiskerinæringas viktigste møteplass. Nå inviteres studentene til førstehåndsmøter med utstillere, besøkende og eksperter. Studentdagen skal bringe næringa nærmere studentene – og studentene nærmere næringa. På messens siste dag arrangeres det en rekke aktiviteter for studentene.

Mads Martinsen, produktsjef for vekstfôr i fôrgiganten Skretting, forteller at han og kollegene satt igjen med stort utbytte etter fjorårets studentdag. «Studentdagen var et kjempearrangement. Studentteltet var stappfullt. Fra start til slutt var det spennende og interessant. Speed datingen var et konsept som ble fruktbart for oss. Vi endte opp med å ansette en av studentene vi møtte på studentdagen.»

Anbefaler alle å delta
Martinsen anbefaler alle å delta, både studenter og utstillere. «For vår del var vi allerede på messen, så det kostet oss ingen penger og begrenset med tid. Man får mye igjen både med tanke på rekruttering og synlighet ved å delta», påpeker Martinsen.

Møtepunkt
«Vi ønsker å vise studentene alle mulighetene som finnes i fiskerinæringa. Utstillerne på Nor-Fishing gjør på sin side lurt i å komme i kontakt med de unge hodene som skal utvikle og forbedre næringa i fremtiden», supplerer prosjektleder for studentdagen, Stine Falk-Petersen.

Sammen for studentene
Studentdagen er et samarbeidsprosjekt mellom Stiftelsen Nor-Fishing, Norges Fiskarlag, Brohode Frøya, Sjømat Norge, NTNU, NTNU Ocean Club og Yngel.no. Studentdagen ble et populært innslag på fjorårets Aqua Nor, Nor-Fishings søstermesse for oppdrettsnæringa, og blir dermed et fast innslag på messens siste dag.

Synlighet også viktig
I tillegg til de åpenbare mulighetene for å imponere og rekruttere de skarpeste studentene er det andre fordeler med studentdagen. «Det er også viktig for oss å være synlig som selskap. Om vi ikke klarer å ansette noen kan vi fremdeles bli husket av studentene til neste gang vi møtes», sier Martinsen i Skretting, som selv holdt innlegg under foredragsdelen på studentdagen.

NorFishing_nyhetssak_studentdag2

Eget telt
Som i fjor vil studentene få et eget telt på utsiden av Trondheim Spektrum, der alle arrangementer på studentdagen vil bli holdt.

Gratis inngang alle dager
I tillegg til alle aktivitetene på studentdagen, fredag 19. august, har studenter gratis inngang under hele messen.

Meld deg på nå!
Studenter som ønsker å delta på studentdagen på fredag må melde seg på i forkant. Student? Meld deg på her > >

Dette skjer på studentdagen:

– foredrag

– speed-dating

– gratis lunsj

– samtalemuligheter med utstillere

– egen studentstand

– happy hour

Speed dating
Studenter og utstillere får muligheten til å møte hverandre i speed dating-setting. Utstillere får muligheten til å snakke med et titalls studenter på kort tid. Utstillere som ønsker å delta kan melde seg på til prosjektleder Stine Falk-Petersen ([email protected], tlf: +47 977 56 122).

Foredrag
Arrangørene har leid inn spennende foredragsholdere som skal snakke om teknologien i fiskerinæringa, utviklingen næringa står overfor, jobbmarkedet og hvilken kompetanse som kreves i tiden fremover. Foredragsholderne blir annonsert senere.

Happy hour

Etter messens stengetid vil det bli lagt til rette for happy hour og en sosial sammenkomst for studenter og utstillere.

Stiftelsen Nor-Fishing

Klostergata 90 7030 Trondheim, Norway
Telefon:
+ 47 73 56 86 40
E-post:
mailbox@nor-fishing.no

Her kan du se nettsidene til Aqua Nor

nyhetsbrev

Vi vil bare sende deg mest mulig relevant informasjon. Kryss ut en eller flere av boksene under slik at vi vet hvilken type informasjon vi skal sende deg.