juni 8th, 2016 by Paul

Finnmarksbedrifter samarbeider på Nor-Fishing 2016

Finnmark fylkeskommune har lagt til rette for felles profilering av aktører fra Finnmark på Nor-Fishing siden slutten av 1990-tallet. Denne gangen deltar 12 bedrifter fra fylket, og selv bedrifter som «tilhører» større konserner med egne stands, har bestemt seg for også å være representert på fellesstanden «Finnmark – et hav av kvalitet».

Ifølge spesialrådgiver for fiskeri og havbruk i Finnmark fylkeskommune, Johanne Salamonsen, har de gode erfaringer med å samle bedrifter på en felles «Finnmarksstand», og opplever at det er økende interesse for samarbeid mellom finnmarksbedriftene sammenlignet med tidligere.

NorFishing_Artikkelbilde_FinnmarkFelles_2

– Aktørene på Finnmarksstanden er i hovedsak mindre aktører som opplever knallhard konkurranse i sine næringer. På tross av at flere av bedriftene er konkurrenter, ønsker de å fokusere på hvordan de sammen kan jobbe mer strategisk for å styrke sin konkurransekraft mot for eksempel større nasjonale og internasjonale konsern. Dette er fylkeskommunen veldig fornøyd med, og det er helt i tråd med ønsket utvikling for fremtidens Finnmark. Næringsmiljø og næringsklynger kan ikke vedtas eller manes frem, og ingenting er bedre enn at bedriftene på eget initiativ ser verdien av å samarbeide, sier hun.

NorFishing_Artikkelbilde_FinnmarkFelles_4

Debatt
Blant arrangementene som vil finne sted på Finnmarksstanden, er en fiskeripolitisk debatt. Tema for årets debatt er ennå ikke helt klart, men Salomonsen sier det blir et tema som opptar næringen både i Finnmark og landet for øvrig.

NorFishing_Artikkelbilde_FinnmarkFelles_6

Varangerkokken
Et annet vesentlig trekk ved Finnmarksstanden, er den unike matserveringen, som «Varangerkokken» Tor Emil Sivertsen fra Varanger har ansvaret for. Under temaet «100% Varanger» serverer han spennende retter basert på fylkets egne råvarer:

Cod is great – klippfisk og bacon
Hyse i lompe – røkt hysefilet med lompe og pepperrotdressing
Kveita – røkt blåkveite og syltet rødløk
Torsk og gulrot – lettsalted torsk med gulrot og ingefærsuppe
Hval – roastbeef av hval med tyttebær og løkkompott
Sel – rødvinsmarinert sel med blomkålpuré
Snacks av tørrfisk – tørrfisk og korianderdip
Varangerreker – reker, chili, eple og mango
Søtt og godt – Brownies med multer og chili
Bare blåbær – blåbær fra Varanger med vaniljekrem og hasselnøttkjeks

NorFishing_Artikkelbilde_FinnmarkFelles_7

Messeerfaring som kokk
Varangerkokken arbeider til daglig på Restaurant Arctic på Vardø Hotell, og driver dessuten sitt eget catering-firma, Varanger Meny. Han har vært engasjert som kokk på en rekke utstillinger og tilstelninger både i Norge, Tyskland, Japan og andre steder.

Finnmarksstanden finner du på Stand F-526.

Stiftelsen Nor-Fishing

Klostergata 90 7030 Trondheim, Norway
Telefon:
+ 47 73 56 86 40
E-post:
mailbox@nor-fishing.no

Her kan du se nettsidene til Aqua Nor

nyhetsbrev

Vi vil bare sende deg mest mulig relevant informasjon. Kryss ut en eller flere av boksene under slik at vi vet hvilken type informasjon vi skal sende deg.